actie Delta Natuur financieel gezond - Delta Natuur

Ga naar de inhoud

actie Delta Natuur financieel gezond

covid 19 brengt Delta Natuur in de problemen
Onze vereniging heeft door de corona-crisis een flinke financiële knauw gekregen. Vanwege de coronamaatregelen werd/wordt het zwembad met regelmaat gesloten. Het zwembad mag de huur wel doorlopend bij ons in rekening brengen. Die gesloten zondagen hebben we dus wel uitgaven, maar geen inkomsten. Dan gaat het hard.
 
We rekenen op een compensatie van die onkosten, maar uitbetaling daarvan zal pas in de zomer van 2021 plaatsvinden. Het zal duidelijk zijn dat met een constant niveau van betaling van rekeningen, maar bij een haperend niveau van inkomsten je snel in de problemen komt. Om die moeilijke periode tot juli 2021 te overbruggen zijn wij op zoek naar mensen of organisaties die ons daarin willen steunen.
giften
Het mooist zou natuurlijk zijn als we giften zouden mogen ontvangen. Dat zou helpen de de financiële situatie van de vereniging sowieso te versterken.
renteloze leningen
Een goed alternatief zijn renteloze leningen. Iemand koopt van  de vereniging een bewijs van lening. Dit bewijs geeft hem recht op terugbetaling van het zelfde bedrag op een later tijdstip. We willen die terugbetalingen uitsmeren over maximaal vijf jaar. Dat betekent dat er elk jaar 20% van de leningen wordt terugbetaald door een verloting onder de bewijzen van lening te doen. Zo krijgt ieder wel zijn geld terug, alleen is de termijn waarop onzeker.
disclaimer
De voorwaarden voor compensatie zijn op dit moment nog niet bekend. Het is nu dan ook nog niet duidelijk of Delta Natuur uiteindelijk aan de voorwaarden voldoet. Er bestaat dus een kans dat we niet worden gecompenseerd. Op dat moment zullen we de uitleners moeten verzoeken hun lening alsnog om te zetten in een gift.
Ik meld mij aan als ondersteuner van Delta Natuur.
een gift
een renteloze lening
Ik ontvang hiervoor een bewijs c.q. overeenkomst die ondertekend wordt door mijzelf en door de penningmeester van Delta Natuur. Voor die overeenkomst zijn onderstaande gegevens nodig:
Deze aanmelding verplicht mij nog tot niets. Pas nadat het bestuur contact met mij heeft opgenomen en wij een overeenkomst hebben gesloten verplicht ik mijzelf tot hetgeen betekend is.
Terug naar de inhoud